dilluns, 21 de maig del 2012

RESUM PLE EXTRAORDINARI 15 DE MAIG

Un altre Ple extraordinari. 5 mesos sense cap Ple ordinari. Democràcia real ja!

1.-Es declara extingit el Patronat Municipal d'Esports, perquè no funciona.
2.-Padró d'habitants a 01/01/2012: som 6122 habitants.
3.-Pla d'Ajust:

En l'anterior Ple es va aprovar el Pla d'ajust per 6,5 milions d'euros. El Ministeri ha aprovat el Pla d'Ajust de Guadassuar, però s'ha reduït a 5,7 milions a causa d'algunes compensacions (jo et dec, tu em deus). Ara torna al Ple per a la seua aprovació definitiva.
El regidor de Compromís, Joan Puchol, afirma que el Pla d'ajust és necessari, ja que les empreses i autònoms que han fet algun treball per a l'Ajuntament tenen dret a cobrar. I eixa era una de les nostres prioritats al programa electroal. És un element fonamental per a reactivar l'economia, ja que moltes empreses estan en dificultats, precisament per culpa de no cobrar els deutes de l'Ajuntament i/o la Generalitat. Però no estic d'acord en les condicions:
-És inadmissible pagar el 6,35% d'interés als bancs, quan el Banc Central Europeu els ha deixat els diners a l'1%. És indecent que els bancs facen negoci amb la crisi, sobretot després d'haver sigut rescatats per l'Estat amb diners públics. I que el president del govern accepte eixes condicions diu molt de la seua submissió als mercats i la nul·la defensa dels interessos de l'Estat i les persones que representa.
-No podem admetre que el poble pague interessos per diners que deuen altres administracions al nostre l'Ajuntament, en total entre 1 i 1,5 milions d'euros que ens deu la Generalitat (aparcament) i Diputació (Ronda, nou Ajuntament, etc.).
-Per a Compromís, una altra condició que no podem acceptar és que, a l'hora de cobrar, no tinguen preferència les xicotetes i mitjanes empreses ni autònoms. Tenen prioritat els que han denunciat o han fet una rebaixa, cosa que només les grans empreses poden fer.



*Algunes dades interessants que hem sabut gràcies a l'estudi econòmic:

-El deute total de l'Ajuntament és de 6.571.272,77 euros. Als quals cal sumar els 2.335.630,54 euros que es deuen als bancs per préstecs

-Hi ha 3.354.436,36 euros qualificats per l'Interventor municipal de "cobrament dubtós"

-L'Ajuntament de Guadassuar tarda una mitjana de 281,63 dies en pagar els proveïdors.

-L'Ajuntament ha gastat el 96% del pressupost de 2011, però només havia cobrat el 65%.


-Respecte a deutes d'anys anteriors, l'Ajuntament només ha cobrat el 23% del que li deuen

-El romanent de tresoreria per al 2011 ha sigut de: -595.190,08 euros (Negatiu!!!)

Eixa és la realitat en xifres de la irresponsable gestió del PP a Guadassuar. La resta, fum  de boja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada