dimarts, 26 de gener del 2010

L'AJUNTAMENT APROVA NOVES INVERSIONS

L'Ajuntament de Guadassuar ha aprovat en què es gastarà els diners del segon Pla d'Inversió Local(Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local), procedent del govern espanyol. En total 665.941 euros. Aquest Pla és fonamentalment per invertir en noves tecnologies, millora del medi ambient i la protecció social. La decisió del PP ha sigut:

-Informatització de l'Ajuntament amb la creació de l'oficina virtual, incloent la contractació d'un expert informàtic: 221.673,51 euros
-Construcció d'una nau al polígon industrial per guardar material municipal: 341.779,7 euros
-Pintar el col·legi Balmes, la part del carrer Pare Efrén. 12.156,8 euros
-Neteja de muntanya pública: 90.330,99 euros.

Considerem que la informatització és molt cara. I si el PP pensa fer el nou Ajuntament al Balmes, millor esperar a fer-la al nou edifici. Desconeixem la falta que li fa a l'Ajuntament una nau per guardar materials, ens falta informació i el PP no ho ha justificat suficientment, han dit que fa falta i prou. La pintura del Balmes té un pressupost molt elevat, i una altra volta estaria vinculada al nou Ajuntament que pensa fer al Balmes. La neteja de la muntanya ens pareix correcta, necessària i generadora de llocs de treball, que fan molta falta, i per a gent del poble.

El BLOC, a través del grup municipal COMPROMÍS, vam presentar propostes a la Comissió Informativa. El PSOE no en va presentar cap, encara que va dir que ho faria.

Propostes del BLOC:
-Inversions per millorar l'eficiència energètica en edificis municipals i en l'enllumenat públic. El canvi a la tecnologia LED suposaria un 80% d'estalvi en la factura de la llum que paguem el poble.
-Solucionar el problema d'inundabilitat que té una part del polígon industrial, que va provocar recentment inundacions en algunes empreses, amb la pèrdua de béns materials i desprestigi de cara a noves instal·lacions d'empreses.
-Com que l'Ajuntament ofertarà espais públics per instal·lar plaques solars fotovoltaiques, podem aprofitar part de la subvenció perquè siga l'Ajuntament qui faça aquesta instal·lació, de manera que tots els beneficis recaiguen directament sobre el poble.
-Instal·lació a les dutxes del poliesportiu de plaques solars térmiques ACS (aigua calenta), mantenint el sistema de gas actual com a reforç.
-Canvi dels llums de semàfors actuals per les noves de tecnologia LED.

L'alcalde va prendre nota de les propostes, i em va dir que les dos últimes, que no suposen una gran inversió, intentaria posar-les en marxa amb diners del pressupost o d'alguna subvenció. Jo li vaig informar que també podia aconseguir ajudes del ministeri de medi ambient, a través de l'IDAE.
Ja veurem al final què passa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada